דפים

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

פשטידת....


למה בעצם קראתי לזה פשטידת ...?
כי זו פשטידה שיכולה להכיל איזה ירקות שאתם רוצים,אני אוהב כל פעם לגוון ולהשתמש בירקות שונים:

הנה המתכון לפשטידה של השבוע:
4 גזרים מגורדים
5 קישואים מגורדים
2 תפו"א מגורדים
1 בצל מגורד
5 שיני שום קצוצות
חצי כרובית מפורקת ביד לפרחים גדולים
כוס קמח מצה(שנשאר מפסח)
3 ביצים
4 כפות שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
בתוך קערה מערבבים את כל חומרי ההכנה חוץ מהכרובית.
מכינים תבנית משומנת שעליה יש קמח מצה מפוזר.
את כל חומרי ההכנה מכניסים לתבנית ומיישרים,מכניסים את פרחי הכרובית מלמעלה ליופי(כמו בתמונה),

על כל פרח כרובית מפזרים מעט אבקת מרק עוף.

מחממים את התנור ל - 180 מעלות ומכניסים פנימה לארבעים דקות לערך,עד השחמה של החלק העליון.

הפשטידה תצא מעט רכה,לא לדאוג,לאחר הקירור היא מתקשה.
את הטעם אני לא יכול לתאר - פשוט נגמרה תוך יום!
קצת רוטב סויה מסביב ועם כל ביס טבילה וזה פשוט המממממממממממ











יום שני, 23 באוקטובר 2017

מתכון מהיר לפאלפל


מתכון קליל ומהיר לפאלפל שהכנתי לילדים אז התקשרתי לאחי מצפת לקבל את המתכון הכי טעים שיש
שלשום החלטתי  להכין פלאפל אז הכנסתי להשריה במים בערך 750 גרם חומוס ל- 24 שעות -ההשריה מאוד חשובה לריכוך
יש כאלה שמבשלים את החומוס לפני - אני לא.
למחרת שחזרתי מהעבודה סיננתי את המים
טוב נעבור למתכון

750 גרם חומוס
צרור גדול של כוסברה, פטרוזליה וקצת נענע (נותן טוויסט מיוחד )
5 שיני שום
כפית וחצי כמון
מלח
2 בצלים גדולים
2 כפיות טריאקי

טיפ: ככל שתוסיפו יותר ירוקים ככה הפלאפל יהיה יותר טעים

אופן ההכנה
במיקסר קוצצים בהתחלה את הבצל השום והכוסברה ביחד
מוציאים וסוחטים את הנוזלים.
מכניסים למיקסר את החומוס וטוחנים עד לתערובת דקה.
מוסיפים את ייתר החומרים יחד עד לקבלת תערובת.
מכינים סיר עם שמן רותח מאוד
יוצרים קציצות ומטגנים.

רץ עם פיתה, חומוס, צ'יפס, סלט.





בתאבון..

יום שישי, 1 בספטמבר 2017

אורז עם תירס ועגבניות מיובשות

כולנו כבר יודעים שאני מת על אורז עם כל תוספת,החלטתי הפעם לעשות אורז עם תירס ועגבניות מיובשות,יצא טעעיייייייייייים.



מצרכים:

3 כוסות אורז

6 כוסות מים רותחים

7 שיני שום קצוצות

קופסת תירס מתוק

5 עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים

כף אבקת מרק עוף או ציר עוף

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

איך מכינים:

מוזגים שמן לסיר, לאחר שהתחמם מכניסים את השום ואת העגבניות המיובשות.

לאחר שהשום השחים קצת מוסיפי כוס אורז אחת ומערבבים.

מסננים את התירס מהקופסה ומכניסים לתערובת ומערבבים שוב.

לאחר כמה דקות מוסיפים את המיים הרתוחים, את המרק עוף ואת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

לאחר רתיחה מכניסים את ייתרת האורז.

מערבבים פעם אחת וממתינים שהמים הצטמצמו מעט.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה עד שהמים נעלמים.

מבטיח לכם - טעים טירוף.

הנה תמונות גם:




בתאבון וסופ"ש מדהים לכם!!

יום שלישי, 1 באוגוסט 2017

ביסקוצ'יקוס של אמא

עוגיות טעימות שמזכירות לי את ילדותי

אין בלקני שלא מכיר את העוגיות האלה

מתכון:
2 מרגרינות רכות
קילו קמח
כוס מיץ תפוזים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגורדת


אופן ההכנה:
ליצור בצק פריך ושמנוני במעט, אם הוא שמנוני מידי להוסיף קמח וללוש שוב.
לרדד את הבצק וליצור עוגיות

בחום של 175 מעלות בתנור 20 דקות וזה מוכן

שימו לב שלא יישרף -אתם לא תפסיקו לאכול - בהבטחה!!!


יום חמישי, 13 ביולי 2017

קציצות לחם



אני אומר לכם שאף פעם לא טעמתם כאלו:

מצרכים:
שמן לטיגון
5-8 פרוסות לחם.
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
חצי גביע גבינת 9% או שמנה יותר.
חצי כוס חלב.
חופן פטרוזליה שטוף ויפה.
בצל גדול.
3 בצלים ירוקים.
3 ביצים.
4 שיני שום גדולות.
פירורי לחם.
מלח/פלפל
בהרט לבישול
כף מרק עוף.




אופן ההכנה:
את פרוסות הלחם משרים בחלב ומפוררים אותם,סוחטים אותם ושמים בקערה,לקערה מוסיפים את הגבינה,בצל קצוץ,בצל ירוק קצוץ,שום כתוש ואת כל ייתר המרכיבים למעט הפירורי לחם.


אותם שומרים לסוף.
מערבבים את הכל,אפשר המעבד מזון,אני אוהב בידיים עד לקבלת עיסה אחידה,במידה והעיסה רטובה מידי ולא ניתנת לעיבוד יש להוסיף 2 פרוסות לחם יבשות ולערבב שוב.
לאחר שקיבלנו עיסה,יוצרים קציצות עם הידיים וטובלים אותם בפירורי הלחם,משם למחבת עם השמן,לתת להם להגיע לרמת צבע של חום זהב,לא יותר מזה כי אחרת הן מתקשות.




לא מעלפות ?!



רק לספר לכם בסוף,שתוך שעתיים לא נשארה קציצה אחת לרפואה,אפילו אישתי חשבה שיש בשר בפנים,אל תשכחו היא חלבית לגמרי,אז כנראה גם מתאימה לשבועות.