דפים

יום שלישי, 21 בפברואר 2017

מתכון לדניס בתנור

כשהדגים האלה הגיעו איך שאני התרגשתי



10 דגי דניס מפולטים עם ריח של ים טריים טריים



אני אוהב אותם בפשוט לגמרי

מתכון:

10 דגי דניס מפולטים או שלא

שמן זית לשימון התבנית

150 גרם חמאה מלוחה מומסת

5-6 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון

מלח 

פלפל

עשבי תיבול - אנחנו אוהבים כוסברה



איך מכינים:

מניחים נייר אפייה על התבנית.

משמנים את הנייר במעט שמן זית.

מניחים את הדגים.

על הדגים מניחים את עשבי התיבול בצורתם הטבעית. 

את השום, לימון והחמאה מערבבים ביחד ושפכים על הדגים.

מלח גס מלמעלה.

פלפל שחור.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 160 לחצי שעה.

לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף ומשנים את התנור לגריל בגובה 200 מעלות עד להשחמה קלה של הדגים.

לא להרבה זמן שלא התייבשו.

מוציאים ואוכלים חם חם!!!

תזהרו על האצבעות שלכם.....








יום שני, 30 בינואר 2017

ברוקולי גילי

חיפשתי ברשת מה זה ברוקולי וכמובן הגעתי לויקיפדיה, אז הנה החכמתי, מסתבר שזה ירק מאוד בריא.

מויקיפדיה -  הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. לדוגמה, בעוד שברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם למאה גרם. להשוואה, בתפוזים יש 50 מ"ג ל-100 גרם, בתרד 30, בעגבניות 10, ובתפוחים6.
בנוסף, 100 גרם ברוקולי מכיל כ-45% מכמות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A, וכמויות גדולות של מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידןחומצה פולית,סיבים תזונתייםמנגןחומצת האמינו טריפטופןאשלגן, וויטמין B6.
כמו כן מיוחסת לברוקולי יכולת למניעת מחלות רבות. מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סרטן. בדומה לצמחים אחרים במשפחתו, ברוקולי מכיל כימיקלים המסוגלים למנוע סרטן ולבלום התפשטות או התפתחות גידולים.
ברוקולי הוא מאכל בעל תועלת רבה לבריאות הלב. צריכת הצמח מסייעת לחיזוק מערכות ההגנה בגוף ובכך למנוע מחלות לב ולהפחית את נזקיהן. מרכיבים מסוימים בברוקולי מסוגלים לסייע בתיקון תאי עור שניזוקו על ידי השמש, ולכן במניעת סרטן העור. לברוקולי יש תועלות רבות למערכת העצמות בזכות הריכוז הגדול של ויטמין C וסידן. עם זאת, הברוקולי אינו מכיל כמויות גדולות של סוכר ושומן המצויים במאכלים מחזקי עצמות אחרים כמו תפוזים וחלב. לברוקולי יש יתרונות במניעת קטרקטדלקת מפרקיםמומים מולדים, וכיבים (פצעים פתוחים ברקמות שונות בגוף).

אז הנה עוד מתכון מגניב (מקורי אני חושב)לתבשיל ברוקולי, אך מכיוון שהבת שלי החליטה "לחקור" את המצלמה
לא אוכל לשתף אתכם בשלל התמונות שצילמתי.



מצרכים:
שקית ברוקולי 750 גרם או ברוקולי טרי
חופן נאה של עירית
חופן נאה של נענע
5-6 שיני שום חתוכות
בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כף אבקת מרק עוף.
מים רותחים לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה:
לפני תחילת בישול יש להשרות את הברוקולי עשר דקות במים רותחים ומלח כדי להוריד חומר משמר (במידה וקפוא) ומסננים.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את העלים והשום ומערבבים.
מוסיפים את המלח/פלפל ואבקת המרק ומערבבים שוב
לאחר חמש דקות מוסיפים את הברוקולי ומערבבים בזהירות כדי לא לרסק את הפרחים.
לאחר כחמש דקות מוסיפים את המים עד כיסוי ומבשלים עשר דקות.
טועמים ומשפרים תבלון - ערבוב פעם אחת וזהו.

הטעם - גן עדן.
נהננו מכל ביס.
ואם הרווחנו כל כך הרבה בריאות אז מה רע נכון?

רטבים הכי טעימים

נכון שאתם תמיד מחפשים את המתכון של הרוטב הזה, נו הטעים הזה , שהיה על הפוקצ'ה וזה שאישתו של ההוא עשתה.
אז החלטתי להביא כמה רטבים קלילים טעימים שיהיו בכל בית.



רוטב זיתים שחורים או ירוקים
3 כפות מיונז
2 כפות זיתים קצוצים מאיזה צבע שתרצו
1 כף פטרוזליה קצוצה
1 כף טימין קצוץ
1 שן שום כתושה

מערבבים את הכל יחד והנה לכם רוטב טעים בטירוף של זיתים.

רוטב פסטו

כל אחד עושה את הפסטו שלו כפי אהבתו,הבאתי את המתכון הקלאסי.
כוס עלי בזיליקום
2 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
2 כפיות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם

עדיף לכתוש במעבד מזון את הכל ולהוסיף מלח לפי הטעם,אחרי יום במקרר הטעמים מקבלים נפח אחר לגמרי.

רוטב שום
3 כפות מיונז/שמן זית
2 כפיות שום כתוש
חצי כפית מיץ לימון
פפריקה אדומה חריפה
כמון
זעתר

מערבבים היטב את כל החומרים ומשאירים סגור ל - 24 שעות במקרר לקבלת טעמים חזקים יותר.

יום שלישי, 17 בינואר 2017

מתכון לקציצות בתנור עסיסיות וטעימות



אז קדימה נתחיל:
מצרכים לקציצות
1 ק"ג בשר אדום טחון(אפשר חצי עוף,חצי בשר)
1 בצל גדול קצוץ
חצי ראש שום קצוץ
רבע כוס שמן
כוס מים
פירורי לחם/קמח
פטרוזיליה (לפחות חצי חבילה) כמובן קצוצה.
שקית אבקת אפייה
3-4 ביצים.
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף.

מצרכים לרוטב:

חצי כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל/פיטריות
כפית פפריקה אדומה .
מלח
פלפל
כוס וחצי מים רותחים.

אופן ההכנה של הקציצות:

את כל המרכיבים מערבבים ביחד לעיסה אחת לא קשה מידי ולא קלה מידי,בדיוק באמצע,במידה וקשה מידי מוסיפים עוד קצת שמן,במידה ורכה מידי מוסיפים עוד קמח/פירורי לחם,יוצרים קציצות כמו שבתמונה ומניחים בתבנית לא לפניי ש......

הרוטב:

בתבנית מניחים נייר אפייה,את כל המצרכים שופכים לתוך קערה ומערבבים היטב,
שופכים את הרוטב לתבנית על נייר האפייה ועל הרוטב מניחים את הקציצות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.


הסוד הוא שהרוטב לא נותן לקציצות להתייבש.


התמונות לא משהו אבל הטעם גן עדן




יום שבת, 31 בדצמבר 2016

לחם בירה קל להכנה



לכולם יש כזה אז גם אני ניסיתי ,לחם בירה, בצק בעשר דקות עבודה אולי קצת פחות.

נעבור מיד למתכון כי ממש אין זמן:

מצרכים:



4 כוסות קמח(אני השתמשתי בקמח מלא)

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

1 שקית אבקת אפיה

בקבוק בירה או פחית 330 מ"ל

1 כף טימין

1 כף רוזמרין

1 כף אורגנו

1 כף בזיליקום

כפית פפריקה אדומה מתוקה.

4 שיני שום כתושות.

לקריספיות:

ביצה טרופה

זעתר

אופן ההכנה:

1.בתוך קערה מערבבים את כל החומרים חוץ מהבירה.

2.שופכים את הבירה לאט לאט ולשים עד לקבלת בצק סמיך.

3.מחממים תנור ל - 180 מעלות.

4.את הבצק שמים בתוך תבנית עם נייר אפיה משומן,דפנות גבוהות לתפיחה.

5.מורחים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר מלמעלה.

5.אופים כארבעים דקות ובודקים באמצעות קיסם, אם יצא יבש זה מוכן.

6.משאירים לקירור כחצי שעה(לא לחתוך כשחם,הוא מתקשה קצת בפנים)



יצא טעים בטירוף - לא נשאר כלום תוך יום.

תמונות:





יום רביעי, 7 בדצמבר 2016

כדורי בשר ברוטב מדהים של תרד

כדורי הבשר מלאים בהמון עלים ירוקים שמוסיפים טעם נפלא לעניין.
מצרכים:
לכדורי בשר:
1 קילו בשר טחון עדיף בקר עם שומן.
1 בצל גדול קצוץ דק.
3 ביצים
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
חופן נאה של פטרוזיליה קרועה ככה ולא קצוצה.
חופן נאה של כוסברה כנ"ל.
3 גבעולי בצל ירוק.
טימין
3 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן זית
כפית בהרט
חצי כפית קינמון
חצי כף מרק עוף
מלח
פלפל
מעט כורכום 
מעט פפריקה.

לתבשיל:
חצי קילו תרד עלים שטופים
בצל גדול
5 שיני שום
5 עגבניות מיובשות חתוכות לריבועים
4 כוסות מים רותחים
קופסת רסק עגבניות 250 גרם
כף מרק עוף
מלח
פלפל
פפריקה
שמן זית לטיגון

קודם נתחיל בכדורי הבשר:
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי כדורי הבשר ומתחילים ללוש את הבשר לפחות עשר דקות רבע שעה,
כדי שיתפוס את כל הטעמים הנפלאים הללו.

לאחר שלשנו טוב טוב יוצרים כדורי בשר ומניחים בצד.
לתבשיל:
מחממים שמן זית ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות עד לטיגון קל שלהם.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
לאחר חמש דקות מוסיפים את המיים ואת הרסק ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ומרתיחים פעם אחת.
טועמים(אתם בטח מתעלפים).

עכשיו מכניסים את כדורי הבשר פנימה ועל אש קטנה לשעה וחצי,טועמים.
בזמן שהם מתבשלים מכינים גם פתיתים.
אתם לא מבינים את הטעם בכלל!!!!


;












יום שני, 5 בדצמבר 2016

לחמניות קימל

הימים הקרים האלו מביאים חשק ללחמניות, אז הנה מתכון שגם יחמם אותנו

אני אוהב לחמניות ומאוד אוהב להכין אותן

אז הנה מתכון ללחמניות קימל טעימות.
מתכון לבצק שמרים
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
2כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן זית
3/4 כוס זרעי קימל
לציפוי
ביצה
זעתר
מלח גס
סולת

בואו נתחיל
מתחילים ביבשים , קמח, סוכר,מלח, קימל והשמרים
מוסיפים את השמן ומתחילים ללוש,מוסיפים את המים עד לקבלת בצק עמיד חלק ולא דביק
מכניסים להתפחה ראשונית לשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים צלחת קטנה עם סולת בתוכה, למה סולת? כדי שייצא קראנצי ותשמעו פצפוץ כזה בפה.
לשים את הבצק שוב עד לקבל בצק נעים ולא דביק
מתחילים לחתוך מהבצק עיגולים.
את העיגולים לטבול בסולת ולשים בתבנית על נייר אפיה.
מכסים בניילון נצמד ומחכים להתפחה שנייה.
אחרי כשעה מורחים ביצה וזעתר או מלח גס או שומשום ולתנור על 160 מעלות עד שמשחים יפה.
בתאבון והנה קצת ממשות:
לפני התפחה שנייה