דפים

יום שלישי, 18 באפריל 2017

לחם כוסמין עם זיתים ועשבי תיבול

התחלנו לאהוב את הקמח והלחם הזה כיוון שאם אוכלים 2 פרוסות פשוט שבעים.

לקחתי מתכון פשוט של לחם והכנתי ממנו לחם כוסמין,הלחם יוצא ענק וטעים ובעיקר משביע מאוד.

מתכון:

1 ק"ג קמח כוסמין

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף מלח

4 כפות שמן (אני מעדיף זית)

3 כוסות מים פושרים

כוס זיתים שחורים חתוכים

כוס עשבי תיבול מכל סוג שבא לכם למעט רוזמרין שמתקשה מאוד באפיה



איך עושים:

הבצק יוצא גדול,

מכניסים את הקמח,שמרים וסוכר לקערת המיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה.

מוסיפים את השמן.

מוסיפים את המלח ואז את 2 כוסות מיים, ממשיכים על מהירות נמוכה,

מוסיפים את הזיתים והעשבי תיבול ואת ייתרת המיים, עד לקבלת בצק גדול ולא דביק.

מוציאים מהמיקסר,לשים עוד קצת לקבלת בצק חלק ומכניסים להתפחה של שעה עד שעתיים להכפלת נפח.

לאחר התפחה, לשים מעט את הבצק, יוצרים צורת לחם ע"פ רצונכם ומחכים לעוד התפחה כחצי שעה.

מורחים את הלחם בביצה מלמעלה, מחממים תנור ל - 160 מעלות, אופים כחצי שעה עד 45 דקות, בודקים אחרי חצי שעה האם מוכן עם קיסם.

























זה טעים בגדול - בהבטחה!!