דפים

יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

חמין להמונים

לפני כמה שנים שהייתה לנו מרפסת :
המרפסת שלנו מוצפת ,מוצפת ברמה מטורפת,חור הניקוז נסתם ופתאום מצאנו את המיים בסלון,בלי להתבייש
הורדתי את הנעליים ונכנסתי למים שכיסו את כפות רגליים מים קפואים,גשם יורד ואני פותח את הסתימה של הניקוז.
אחרי שגרפתי את הכל נכנסתי והתקשרתי לאמא שלי.
"אמא ,איך את עושה את החמין שלך"?
"קניתי שעועית,קניתי גריסים,חיטה,שפונדרה מיושן היטב"
אז למתכון:
קילו שפונדרה חתוך לקוביות לא גדולות מידי
2 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים
5 שיני שום פרוסים
10 פטריות שמפניון טריות
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
כוס שעועית מכל הצבעים
כוס חיטה
כוס גריסים
10 ביצים
250 גרם רסק עגבניות
ליטר מיים רותחים
כף פפריקה מתוקה
חצי פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
כף וחצי אבקת מרק עוף
חצי כף אבקת מרק בצל
שנתחיל:
במחבת מחממים את השמן ומטגנים מעט את הבצל
מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו
מוסיפים גם את השום ומערבבים יחדיו ומכבים את האש
בקדירה בינתיים שמים את הרסק עגבניות,פפריקה,אבקת מרק עוף והבצל,מלח,פלפל והמים ומערבבים.
מכינים שכבות:
לתוך התערובת מכניסים ע"פ הסדר:
את השעועית,עליה את התפו"א,עלהם את תערובת הבשר,הבצל והשום,הביצים,הפטריות ולבסוף מפזרים את החיטה והגריסים.
ממש בדקות אלה נמצא בסיר לבישול איטי.
תמונות יעלו אח"כ - תאחלו לי בהצלחה.
החיטה והשעועית




מוכן ..ומה זה טעים בקור הזה